woensdag 25 november 2009

KlimQuiz A Go-Go


In Monk!
Do I need to say more... JeroenvanOmmen & Michiel!
Schrijf jullie in.

dinsdag 17 november 2009

España & Moffat

YES!!
Net een ticket geboekt naar Reus
Van 16 tot 25 februari ga ik in 't Spaanse zonnetje KLIMMEN!!
En dat alles voor minder dan 70 euro waar heb je dat nou........Ryanair natuurlijk.

Dan nog een twede dingetje.
Vorige week heb ik Revelations gekocht de biografie van Jerry Moffat.
Vandaag was ie al uitgelezen (en dat is snel voor mijn doen).
FACK die gast is gek maar wel inspirerend.
Van Ommen was de eerste die t boek wilde lezen, wie daarna wil moet t maar zeggen.
Deze shit is 'verplichte kost' zeker als je ooit nog is de klimquiz wil winnen...

Outlet

Ik heb weer 2 paar DC´s gescoord voor 50e. Als je maat 42 of 9 hebt is deze sale ideaal, want ze hebben allemaal samples in die maat. Verder t-shirts en hoodies en shit voor weinig!

zaterdag 14 november 2009

Tim

Haha, zit gewoon kinderen voor kinderen te kijken en deze moest ik even posten...

maandag 9 november 2009

Kronthal '09

Na wat overwegingen omtrent het weer zijn er knopen doorgehakt en werd de groep gesplitst. Kronthal als bestemming met gevolgen van dien : Geen crashpads?Geen oude bekende bivak? Geen duurkracht? Geen koffie in Barbizon? Gaat het daar niet regenen dan?



Niet getreurd want misschien is het stiekem toch wel een beetje boulderen in Kronthal. S'nachts aangekomen rond half 5 drinken we nog wat biertjes waarna we om 5"40 in de tent liggen.. waar ligt die tent dan? Nou gewoon op spuug-afstand van de rots. En als je er net aan komt doet het je het een beetje denken aan Zion. Oke, in het klein natuurlijk maar de wand is indrukwekkend mooi vind ik.

Dag1//
Wakker worden! Dan maar ff klagen dat er weinig is geklommen de laatste tijd je kent het wel.. Maar er is genoeg koffie dus geen reden voor excuses. Een laat begin van de dag rond 14"u richting de rots en warmen we op in "Retablissement a peine capitale"(6a+).
Not really recommended als je nieuwe klimschoenen hebt,,, ahummm.. toch echt een aanrader.


Joost ziet een 6b+ die al wat meepikt van een eventuele 7b die we nog later op de dag willen gaan klimmen. Werkelijkwaar, een avontuur. Heel tof om te merken dat er juist een keer buiten niet zoveel mogelijkheden zijn maar dat er echt veel gedwongen passen zijn. Joost klimt "La Combinison" Michiel gaat maar is kijken in "Orange Amer(8a)". Er zitten 2 muesli etende Franse frosty's onder de route en Michiel vraagt wat beta voor de flash. Helaas is het weer erbarmelijk en voel je na 5 passen je vingers niet meer dus echt een goede flash poging in een slightly overhanging rechte wand word het niet. Wel worden de passen makkelijk gemaakt en zit er wel een Second Go in.


Paalsteek en gaan..
Ik doe de 6b+ ook die Joost net klom. Echt BAWS! Heading to "Fausses Fractures (7a)" , Joost maakt zich klaar om een 7a te poppen. Jammer niet in 1 x maar het is dan ook niet de makkelijkste ;). Vergeet niet; Weer een schitterende route! Uitwerken die passen en dan kan Michiel nog voor die 8a. Gaat ge-olied, maar dan toch 1 reetje vergeten en het is over.. Bijna

Donker! Ja het word fakkin snel donker, het is koud, en van bier krijg je het alleen maar kouder! Dan drink je toch wijn?? DIE IS OOK FAKKIN KOUD!

We koken lekker een potje onder het dak waar zich o.a de hardere routes van dit gebied bevinden "Aloha (9a)" recentelijk nog geklommen door A.Ondra. Ik ga op klimtrip en neem mee....

Het dak.

Frosty & Billy..

Dag 2//
Wakker worden, de slechtste dag van de trip.. ohnee het is gewoon droog en er schijnt zelfs een zonnetje. Lekker ei met spek en verse koffie uit de Percu. Een echte barista ben je pas als je er geen stoom uit de zijkanten komt he ;). Het gevoelsmatige van deze trip word vooral beschreven door de volgende foto, oordeel zelf..



Brrrrr.. het was koud ja. But we got some work to do.. Orange amer & Fausses Fractures.. Opwarmen? Nee, dat kan toch niet! Dus gewoon die klimschoenen onder je donsjas en niet zeiken. En belief me het word niet beter, dus ram gewoon door!! Onder dat motto klimmen we alledrie onze routes. Baws! Michiel stapt nog in "Le monument hystérique (8b)". Ook een route die door het dak gaat, aardig indrukwekkend om te zien. Een keiharde 90 graden overhang met hele bizarre passen. Michiel werkt hem uit tot de uitklim en dan is de energie op..
Er word getrakteerd op Tartes Flambees in Taberne Kobus. Lekkere dunne deeglaag met spek en kaas waarop kruiden worden gegooid en geitenkaas en zo nog wat verschillende variaties .. Lekker opwarmen hier,, alleen had naar ons mening de kachel wel iets harder gekunt. Wij sportievelingen spelen ook graag een potje dart dus vermaken we ons daarmee..



Dag 3//
Wakker Worden!
Naar het dorp brood halen, en vlammen. Vandaag nog wat uitzoeken om in te werken en morgen af te ronden?? Mooi idee toch ? Waarom niet dan!
Op naar sector "De la Grotte". Hier vinden we een 7b "Le tiroir aux alouettes" Kort ding zo'n 13 meter met een overhangend begin met pockets, hele vette sequence en een bouldery crux heel erg kickee..
Die gaan we proberen dus.. Michiel gaat voor de flash op een 8a 2 lijnen verder "La taille et la gamelle". Ook mooi! Begint met wat randjes en zijgrepen in een overhang, redelijke fysieke passen tot een rust, dan de crux waar Michiel uit komt. Jammer, maar deze is tricky. Zeker een goede poging van Al B. Ik probeer de 7b , maar hij is gelijk rammen en ik voel al aan me vingers dat we hem eerst gaan uitwerken...
Joost doet hetzelfde..
Als doel dat we morgen de routes klimmen en terugkeren richting het noorden.

We trekken alledrie nog wat pogingen for what it's worth.. brrr.. het is koud


Daarom gaan we niet koken maar gewoon worst eten en wijn drinken..

Dag 4//
Wakker worden! Ohnee, dat waren we al van die regen.... helaas vandaag gaat het um niet worden het regent en dat is kut want de setjes hangen er nog in...
Resultaat:



Inpakken en wegwezen!
Leuk weekend boys ,,





- EINDE -